TamaAssist Twine Articles Top Banner
Under de senaste 20 åren har Tama Group utvecklat rundbalsnät genom att pressa teknologin framåt. Nya råmaterial med högre prestanda och moderna produktionsmetoder har skapat lättviktiga rundbalsnät, som bibehåller styrka högre än ´standard´-nät. Det möjliggör att rullängden kan öka utan att rullen blir för stor och tung. Dessutom blir det mindre plastavfall.
Denna teknologi har även kunnat användas i utvecklandet av nya, effektiva pressgarn, som blivit till stor nytta i stora fyrkantspressar.
Testad och validerad
LSB-garnet har testats genomgående under forsknings- och utvecklingsfasen. Det respekterade testinstitutet DLG Test Center of Technology and Farm Inputs, testade framgångsrikt Tama LSB i stor skala med en bredd modellers stora fyrkantspressar.
Tama är Europas största och mest avancerade garnproducent. Bolaget använder egenutvecklade teknologi och fabriker som ligger i yttersta framkant. Där har man kunnat utveckla Tama LSB, med 130-garnets styrka, men tunnare, så mer längd ryms i spolen.
Tama LSB är nu känt om ett ”universalgarn” som kan användas i tuffa högdensitetsgrödor, samt har mer längd, vilket minskar antalet spolbyten.
TamaTwine Plus LSB Power 2800m Pack
LSB har även större flexibilitet, vilket är mycket viktigt för att skapa välformade knutar, som inte sliter sig eller går upp i pressarnas dubbelknytarsystem.
Relativ styrka
Ett mer precist sätt att jämföra garnkvalitet är att förstå vad som kallas ”relativ styrka”. Då garnets effektivitet mäts som en faktor av: brottgränsen jämfört med den faktiskta tjockleken (m/kg).
På detta sätt går det att ge en mycket tydligare jämföresle, garner emellan. Någon som är viktigt i valet av rätt garn till rätt press.
Detta har fungerat så länge den angivna längden var riktig reflektion av den riktiga längden. Men numera är det inga garnproducenter som beskriber sina produkter med den verkliga längden, som exempel är Typ 130 aldrig mer än 115m/kg, så du har egentligen ingen aning om vad du köper.
Den verkliga längden per pack…eller bara en gissning?
Traditionellet är metoden för att kategorisera garn ett ”Typnummer”, som exempelvis ”Typ 130”. Det beskrev från början garnets längd per kilo (m/kg) i spolen och betydde att du enkelt kunde beräkna spollängden genom att väga spolen och beräkna i enlighet med m/kg.
I en serie tester av DLG Test Center kontrollerades Tama LSBs längd och det bekräftades att den riktiga längden i genomsnitt var 1445,7m per spole. Detta bekräftar den garanterade minmumlängden, som angivet är 2800m/pack.

 

Hjälp oss bli bättre
Vill du hjälpa oss förbättra webbupplevelsen genom att avvara 1 minut och svara på några enkla frågor?
Fann du det du sökte idag?
Vad sökte du efter?
Berätta vad du hade velat se på webbsidan:
Enkäten är anonym
TACK!
Upptäck mer
Nätkalkylator Footer NetWrap calculator Beställ rätt antal Räkna Tama Assist Footer Tama Assist Bred värld av kunskap Börja Garnväljare Footer Twine Selector  Välj rätt garn Börja Garnkalkylator Footer Twine Calculator Beställ rätt antal Räkna
Upp