Tama Assist Netwrap Articles Top Banner

Det kan finnas flera anledningar till att nät splittas; såsom att nätet skadats av oförsiktig hantering när det laddats i pressen – vilket orsakar brutna trådar som kan fastna. Men mer sannolikt är ett felaktigt skärmoment i pressen för att nätsträckningen inte är korrekt inställt, vilket leder till slaka nät som kniven ska försöka skära, därmed uppstår en dålig och ojämn svans på nätet.

Denna serie bilder visar hur lätt en tråd kan dras ur nätet och splitta det i två delar. Den långa ”franze-tråden” i den andra bilden är typisk för vad som kan ses efter dålig skärning i pressen, vilken snabbt kan leda till att stickningen dras ut och nätet separerar.

Netwrap Technical Netwrap Technical
Netwrap Technical Netwrap Technical
Netwrap Technical

Mycket ofta när detta händer är det enkelt att se hur franze-tråden har blivit utdragen ur nätet, vilket gör att nätet kommer av rullen i två eller flera delar.
Oturligt nog kan den lösa tråden snabbt fångas i matarrullarna på pressen vilket omedelbart gör att det börjar dra hela nätet upp på rullarna och på så vis rullas upp kring matarrullarna.

Om pressen producerar en bal där en del av nätet saknas är det korrekta att stoppa balningen, ta av nätsvansen från pressens matarsystem och dra bort allt nät som börjat splittas, sedan skär man rakt nätet och och infogar rullen i pressen igen.

Om problemet kvarstår behöver nätsträckningssystemet inspekteras och sträckningen ökas på nätrullen för att säkerställa att det hålls tight vid skärtillfället, det säkerställer i sin tur en ren och enhetlig skärning på nätet och eliminerar långa svansar.

Hjälp oss bli bättre
Vill du hjälpa oss förbättra webbupplevelsen genom att avvara 1 minut och svara på några enkla frågor?
Fann du det du sökte idag?
Vad sökte du efter?
Berätta vad du hade velat se på webbsidan:
Enkäten är anonym
TACK!
Hjälp oss bli bättre
Upptäck mer
Nätkalkylator Footer NetWrap calculator Beställ rätt antal Räkna Tama Assist Footer Tama Assist Bred värld av kunskap Börja Garnväljare Footer Twine Selector  Välj rätt garn Börja Garnkalkylator Footer Twine Calculator Beställ rätt antal Räkna
Upp